Welkom op mijn website Equine Muscle Solutions.

Graag stel ik me aan je voor. Ik ben Petra, Equine Sports Therapeut en heb de afgelopen 13 jaar in Ierland gewoond en gewerkt.  

 

In 2004 besloot ik te vertrekken naar Ierland en daar mijn carriere in de paardensport op te bouwen. Ik ben begonnen als berijder van thoroughbred racepaarden bij diverse pre-training stallen. Hier hielp ik mee om de paarden cardio fit te krijgen met als doel de paarden door te sturen naar geregistreerde renpaard trainers die ze uiteindelijk uitbrachten op de verschillende renbanen. Daarnaast hield ik mij bezig met het dressuurmatig berijden van renpaarden en 3-day event paarden in combinatie met gerichte grondwerk oefening om blessures en bewegingsproblematieken te verbeteren.

 

Door dit werk zag ik steeds meer paarden die door de hoge trainingsintensiteit te maken kregen met diverse fysieke problematieken. Dit kwam tot uiting door verschillende problemen aan het bewegingsapparaat waardoor de sportprestaties sterk verminderde. Dit heeft mij doen besluiten om beroepsgerichte training te gaan volgen op para veterinair vlak en op het gebied van manuele therapie.  In 2007 ben ik gecertificeerd als ITEC Equine Sports Massage Therapist en heb tevens in 2010 een beroepsgerichte training McTimoney-Corley Animal Manipulation met succes afgerond. Door de afgelopen van de jaren heenheb ik diverse vakgerelateerde trainingen gevolgd om up-to-date te blijven van de ontwikkelingen op gebied van paardentherapieën.

 

Na mijn training ben ik gestart als freelancer en heb diverse paarden binnen verschillende  disciplines behandeld. In 2011 ben ik full time als in-house Equine Physical Therapist gaan werken bij de internationaal erkende Flat horse trainer Mr. John Oxx.  In 2014 ben ik voor internationaal erkende en meervoudig kampioen National Hunt trainer, Mr. Willie Mullins gaan werken.Bij deze grote professionele stallen heb ik veel ervaring opgedaan in het signaleren, herkennen en behandelen  van diverse soft tissue & structurele problematieken die vaak tot uiting komen als problemen aan het bewegingsapparaat dat wederom leidt tot vermindering van de sportprestaties.

 

Met mijn terugkomst in Nederland en het opstarten van mijn mobiele praktijk  Equine Muscle Solutions kijk ik er naar uit om hier weer een mooie diversiteit aan paarden en klantenkring op te bouwen want....... Equine Muscle Solutions is voor ieder paard en elke discipline!

Video impressie van mijn laatste werkgever.