Behandeling

Om wat inzicht te geven over mijn werkwijze geef ik graag een korte toelichting over wat je kunt verwachten als ik bij jou langs kom om je paard te behandelen. De eerste keer dat ik langs kom zal ik in vier stappen jouw paard beoordelen en behandelen.

 

Stap 1- is een uitgebreide intake. Ik zal meerdere vragen stellen, zodat ik een goed beeld krijg van jouw paard. Zo vind ik het belangrijk om onder andere te weten wat de medische achtergrond is van jouw paard, of je rij technische problemen ervaart, je paard bepaalde gedragsproblemen heeft etc.

 

Stap 2 - zal ik een statisch onderzoek doen, dit betekent dat ik ga kijken naar de algehele bouw/ exterieur van het paard en welke mogelijke beperkingen dit met zich mee kan brengen. Ik kijk naar het postuur/houding van het paard en hoe de algehele spier opbouw is.

 

Stap 3- is een zogenaamd palpatie, waarbij ik het hele paardenlijf aftast en ik informatie kan verzamelen over spierconditie, spierspanning, acute of chronische/bestaande blessures, temperatuur verschillen en zwellingen.

 

Stap 4 - is een dynamisch onderzoek waarbij het paard in beweging wordt bekeken op eventuele bewegingsafwijkingen die kunnen indiceren of er sprake is van een mogelijke blessure. Eerst zal ik je vragen het paard in-hand en in een rechte lijn te laten stappen en draven en een paar passen achterwaarts. Daarna vragen we het paard in een kleine cirkel zowel linksom als rechtsom te draaien. Afhankelijk van de constateringen kan ik je vragen om jouw paard te longeren en/of te rijden.

 

Aan de hand van alle verkregen informatie op basis van bovenstaande stappen zal ik jouw paard behandelen. Na de behandeling bespreek ik uitgebreid wat de constateringen waren en wat het vervolg behandelplan is en verstrek ik waar mogelijk advies inzake onderhoudsoefeningen.

De eerste kennismakingsbehandeling met intake duurt ongeveer anderhalf uur. Eventuele vervolg behandeling duurt gemiddeld een uur en een kwartier.

 

Mocht je tussendoor vragen hebben dan kun je uiteraard altijd contact opnemen.